Wat is Vetiver?

Laten we het in deze blog even hebben over de geur Vetiver van de Geurzussies. Wat is Vetiver nou precies? En waar ruikt de geur Vetiver naar?

Vetiver, ook wel bekend als Vetiveria zizanioides, is een aromatische grassoort die veel wordt gebruikt in de parfumindustrie en als ingrediënt in verzorgingsproducten. Het komt oorspronkelijk uit India, maar wordt nu wereldwijd verbouwd, voornamelijk in tropische gebieden. De olie van vetiver wordt gewonnen uit de wortels van de plant. Het heeft een diepe, aardse geur met houtachtige en rokerige tonen.

Vetiverolie wordt vaak gebruikt als basisnoot in parfums vanwege zijn rijke en complexe aroma. Naast zijn aromatische eigenschappen heeft vetiver ook enkele andere toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn veronderstelde kalmerende en stressverlagende effecten. Vetiver wordt ook gebruikt voor bodemerosiecontrole, omdat de dichte wortelstructuur helpt bij het vasthouden van water en het voorkomen van bodemverslechtering.

In de wereld van geurkaarsen, roomsprays en geurstokjes kan vetiver een populaire geurkeuze zijn vanwege zijn warme, aardse aroma. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere geurige ingrediënten om complexe en boeiende geurprofielen te creëren. Kortom, vetiver is een aromatische grassoort met een kenmerkende aardse geur, die zowel in de parfumindustrie als in andere toepassingen wordt gebruikt.

In de geur Vetiver van de geurzussies zitten nog andere toevoegingen: Deze geur is warm, zwoel en zoet.
Een geur met o.a Vetiver, Vanille, Den, Citroen, Kaneel, Rozemarijn en Sinaasappel.
Vetiver zelf geeft een warme, diepe en elegante geur. Vetiver ruikt houtig, aarde-achtig (earthy), gerookt, zoutig, haast naar zilte zee.

Ondanks dat jij en vele andere zich afvragen wat de geur vetiver precies is, is de geur Vetiver een goed verkopende geur. Zeker in de winter maanden. Je kunt de geur vetiver kiezen in: geurstokjes, geurkaarsen, roomspray, waxmelts en waxinelichies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van Www.geurzussies.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 369 reviews.